Dokonalé propojení bílků, kakaa a proteinu.
Recept na jednu porci:
100 g vaječné bílky
10 g kakaový prášek
1 čajová lžička prášku do pečiva
kelímek řeckého jogurtu (140 g)
Bílky rozmixujeme do tuhého sněhu a pak opatrně vařečkou přimícháme protein, kakaový prášek, prášek do pečiva a sůl. Vzniklé těstíčko nalijeme na pečící papír a opatrně ho rozetřeme do tvaru obdélníka. Dáme do trouby a pečeme přibližně 7-10 minut při 175 stupních.
Hned po upečení odloupneme těsto od pečícího papíru a na utěrce ho srolujeme do tvaru rolády. Necháme vychladnout.
Plát vybalíme z utěrky, potřeme řeckým jogurtem (nebo tvarohem), který jsme si předtím ochutili čekankovým sirupem. Možno posypat kousky ovoce a opět srolovat.
Přejeme dobrou chuť :-)
Nutriční hodnoty na celou roládu , cca:
13 g sacharidů ; 46 g bílkovin ; 3,5 g tuku